Iris Duinker: “Btw is een onderwerp dat ieder bedrijf aangaat”

10/04/17

Iris Duinker is btw-adviseur bij DHK Tax & Legal en wordt binnenkort voorgedragen als nieuw bestuurslid van de WTC Business Club. We stelden haar een aantal vragen over haar werkzaamheden, haar drijfveren en haar ervaringen met onze club.

Wie ben je en wat doe je?
“Ik ben een aanpakker en een doorzetter. Direct na mijn studie rechten (nationaal en internationaal bestuursrecht) ben ik gaan werken bij DHK Tax & Legal. Een juridisch advieskantoor gericht op btw, overdrachtsbelasting, douane en fiscale vertegenwoordiging. Dit is een verre van stoffige tak van sport. Als btw-adviseur kan ik al mijn passies met elkaar verenigen: juridisch werk, focus op praktische uitvoerbaarheid en communicatie. 

DHK heeft een sterke band met het World Trade Center Rotterdam. Vanaf de oprichting van DHK in 2005, zijn we actief vanuit de toren van het WTC-gebouw. De naamsbekendheid en de centrale ligging van dit gebouw is een pré, onder meer voor de internationale klanten. Daarnaast vind ik het WTC-gebouw één van de mooiste gebouwen van Rotterdam. Binnenkort verwacht ik nog meer verbonden te zijn met het WTC. Ik ben er trots op, dat ik tijdens de algemene ledenvergadering op 22 juni a.s. zal worden voorgedragen als penningmeester in het bestuur van de WTC Rotterdam Business Club. Ik ga mij met veel enthousiasme inzetten voor deze mooie club.”

Wat zijn jouw drijfveren?
“Mijn drijfveren zijn divers. De vaktechnische aspecten van de btw vind ik boeiend, de toepassing in de praktijk des te meer. Het leukste aan mijn werk vind ik de verschillende btw-ondernemers die ik mag adviseren. Van stichtingen, internationale handelsbedrijven tot watersportondernemers. Ook het doel van mijn werk ervaar ik als een belangrijke drijfveer. Het zo optimaal mogelijk inrichten van hun btw-positie: daar krijg ik energie van!” 

Wat heb jij andere leden te bieden?
“Btw is een onderwerp dat ieder bedrijf aangaat. De vraag naar de meest optimale btw-positie (of overdrachtsbelastingpositie!) is bijvoorbeeld aan de orde bij:

  • reorganisaties (fusies/ overnames/ e.d.),
  • handelstransacties (import/ export/ doorleveringen/ fiscale vertegenwoordiging), 
  • van btw vrijgestelde organisaties (o.a. zorg/ onderwijs/ financiële dienstverlening),
  • de exploitatie van vastgoed (verhuur/ leveringen/ renovaties),
  • de publieke sector (gemeenten/ provincies),
  • stichtingen en verenigingen.

Ik schep er plezier in om voor elke klant een advies te geven dat volledig bij zijn situatie aansluit. Vaak is dit een goed uitgewerkte analyse, maar dit kan net goed een voorlichtende tekst voor de website zijn, een handboek met btw-procedures, beslisschema’s, een overeenkomst of het begeleiden van overleg met de belastingdienst.” 

www.dhk-taxandlegal.nl

Privileged members: