WTC Rotterdam viert kampioenschap Feyenoord mee

23/05/17

Na een succesvol voetbalseizoen, wist Feyenoord op zondag 14 mei het landskampioenschap in de wacht te slepen. Het gehele seizoen heeft de Rotterdamse club aan kop van de Eredivisie gestaan. De welverdiende titel volgde op 14 mei, 18 jaar geleden nadat zij het kampioenschap eerder wonnen. 

Spanning om te snijden
Een week eerder leek de droom op het allerlaatste moment nog uit elkaar te kunnen spatten na een dramatische wedstrijd tegen Excelsior. In de allerlaatste wedstrijd van de Eredivisie werd Feyenoord dan toch kampioen na drie doelpunten van Dirk Kuijt tegen Heracles.

Viering
De viering van het kampioenschap is in Rotterdam niet ongemerkt voorbij gegaan. Op maandag 15 mei werd de club gehuldigd en verschenen de kampioenen op het bordes van het stadhuis. Maar liefst 150.000 voetballiefhebbers bezochten de Rotterdamse binnenstad. Ook vanuit WTC Rotterdam, gelegen in het hart van de stad en direct aan de Coolsingel, kon uiteraard worden meegenoten. Een aantal gelukkigen bekeek de huldiging op ruim 90 meter hoogte, vanaf het dak van de high-rise van het WTC. Een mooi moment dat in beeld werd gebracht door RTV Rijnmond: klik hier voor deze uitzending.   

WTC viert mee
Binnen WTC Rotterdam werd enorm meegeleefd met Feyenoord. Na de overwinning werden de vlaggen bij de hoofdentree direct vervangen door die van Feyenoord. Ook werden de kleuren van de LED verlichting langs de toren ingesteld op de clubkleuren, rood-wit. Op naar de volgende winst!