Unified Port of San Diego bezoekt Rotterdam

08/05/17

Vorige week werd het Amerikaanse Unified Port of San Diego op initiatief van het World Trade Center Rotterdam welkom geheten door het WTC en haar economische partners Rotterdam Partners, Rotterdam Expat Centre, InnovationQuarter en Rotterdam Maritime Services Community voor een bezoek aan Rotterdam. Bella Heule, Chief Marketing Officer/Vice President en Stefan Baumann, Principal Maritime Business Development vertegenwoordigden de Unified Port of San Diego, het havenbedrijf van San Diego. 

Rotterdam Partners had voor deze gelegenheid een veelzijdig dagprogramma samengesteld en gaf hiermee een goede indruk van de maritiem economische kansen die de stad Rotterdam en haar haven biedt. 

Vanuit het WTC Rotterdam vertrok de delegatie richting het Maritiem Museum Rotterdam en maakten zij kennis met de maritieme historie van Rotterdam. Op verzoek van de Port of San Diego was er hierbij speciale aandacht voor de Offshore-industrie. Aansluitend werd met de watertaxi ook een bezoek gebracht aan de RDM Campus Rotterdam, waar het gezelschap een bezoek bracht aan de Campus en het Innovatie Dock. De voormalige scheepswerf RDM Rotterdam, biedt plaats aan startups, onderwijs en onderzoek. Tot slot bezocht het gezelschap de Rotterdam Science Tower het Erasmus Centre for Entrepeneurship (ECE). Een succesvol initiatief van de Erasmus Universiteit, binnen ECE worden innovatieve jonge ondernemers klaargestoomd voor succes.

Het bezoek raakte tijdens de tour door Rotterdam zeer geïnspireerd. Bella Heule: “WTC Rotterdam en partners hebben de rode loper voor ons uitgerold als het gaat om hospitality en kennisdeling op het gebied van handel, buitenlandse investeringen, ontwikkeling en innovatie. Zij gaven ons het beste zicht op de Rotterdamse Haven. Een leuke ervaring vol nieuwe inzichten en inspiratie!”

Ook de betrokken partners kijken terug op een zeer geslaagde dag en hebben inmiddels voor het bedrijfsleven goede koppelingen met de Unified Port of San Diego kunnen maken.

www.rotterdampartners.nl - www.innovationquarter.nl - www.portofsandiego.org - www.rotterdamexpatcentre.nl - www.rotterdammaritimeservices.com - www.wtcrotterdam.com


Groepsfoto op locatie Leuvehaven, van links naar rechts: Laura Salm (Rotterdam Expat Centre), Jorrit van Dijck (Rotterdam Partners), Angélique van Hienen (WTC Rotterdam), Bella Heule (Unified Port of San Diego), Martijn van Hoogenhuijze (InnovationQuarter), Onno de Jong (RMSC) en Stefan Baumann (Unified Port of San Diego).